Кратка информация за Български Джедайски Орден

През 2003 година група хора, фенове на безсмъртната сага „Междузвездни войни”, решават да се обединят и онлайн да покажат на България, че не са малко и имат какво0да покажат на света. За официална дата на създаване на Български Джедайски Орден се счита датата 10 март. Тогава официално е пуснат онлайн сайтът http://BGJedi.com. По това време феновете, членуващи там се броят на пръсти. Постепенно интеренет обществото се разраства, а с това и популярността на сайта.

 

Изсечена метална монета с емблемата на Български Джедайски Орден Емблема на Български Джедайски Орден
Емблеми на Български Джедайски Орден  

 

Първият истински сайт на нашата организация е именно bgjedi.com. До 2005 година основната Star Wars организация в България беше Български Джедайски Орден. Тогава феновете бяхме предимно джедаи или сити, ще рече запалени по Силата, съответно от там идваше и заглавието на Ордена. Постепенно с разрастването на общността ни започват да се приисъединяват към нас и почитатели на всякакви други раси, ордени и гилдии. Така беше създадена Федерацията

Български Джедайски Орден, както и останалите Star Wars общества са предимно интернет (онлайн) общества. Това не означава, че не поддържаме жив контакт помежду си. Това правим на нашите срещи, които се организират периодично. В нашето общество имаме фенове от цяла България, дори и извън пределите на родината ни, които също са неизменна част от нас. Основен метод за комуникация помежду ни е главният форум на Федерацията (http://starwarsbg.com/forum/), където заедно обсъждаме темите, които ни интересуват.

Как да се присъедините към нас?

Членството в Български Джедайски Орден, поне за сега е само в електронен формат. Ето какво трябва да направите:

  1. Трябва да сте уверени, че вашето вътрешно убеждение е в хармония с вижданията и философията на джедаите. Това е най-важното.
  2. Регистрирайте се във форумите на Федерацията
  3. Обсъждайте заедно с нас, вашите виждания, свързани с материята на джедаите
  4. Идвайте на нашите срещи на живо

 

Реклама